De praktijk

Een kleinschalige verloskundige praktijk. Persoonlijke zorg bij jou thuis of op de praktijk. Met drie vaste gezichten een vertrouwd gevoel. De verloskundige kent joú en jij de verloskundige.

Ons Geboortecentrum onderscheidt zich van andere praktijken op verschillende manieren. Wij zijn de enige praktijk in Almere die ook buiten Almere bevallingen tot het einde kan begeleiden, met mogelijkheden voor thuisbevallingen en bevallingen in Amsterdam (OLVG en BovenIJ Ziekenhuis), Harderwijk en Hilversum. Onze praktijk maakt deel uit van het VSV in het BovenIJ Ziekenhuis, een samenwerkingsverband tussen verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen. We bieden zorg van vóór de zwangerschap tot ruim na het kraambed en hebben meer dan 30 jaar ervaring. Er is geen wachtlijst, waardoor je snel geholpen wordt, en op elke locatie zijn echo’s mogelijk. Daarnaast beschikken wij over doula’s en hebben we spreekuren overdag, ‘s avonds en in het weekend, en doen we indien gewenst huisbezoeken.

Meer dan een verloskundige

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen voor een vertrouwde en veilige omgeving waar jij, je partner en jullie ongeboren kind centraal staan. Jullie wensen en behoeften zijn voor ons leidend, en we luisteren aandachtig om jullie zwangerschap zo prettig en ontspannen mogelijk te laten verlopen. Of het nu gaat om medische begeleiding, emotionele steun of praktische adviezen, wij staan klaar om jullie door deze bijzondere tijd heen te loodsen. Welkom bij Geboortecentrum Medi-Mere, waar jullie zorg onze passie is!

Margreet Mak

Verloskundige / Praktijkhoudster

In 1990 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Amsterdam. Al direct tijdens m’n opleiding heb ik de verantwoordelijkheid en het voorrecht gevoeld mijn aanstaande zwangeren en hun gezin te begeleiden en ondersteunen.

Deze verantwoordelijkheid heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben het middelste kind uit een groot warm gezin, thuis geboren en liefde meegekregen voor alles wat leeft!

Als je mij voor de eerste keer ontmoet, merk je meteen dat mijn benadering uniek is en dat deze veel verder gaat dan alleen fysieke zorg. Met mijn meer dan 30 jaar ervaring en mijn diepgewortelde passie en toewijding voor het wonder van nieuw leven, zullen jullie je direct op je gemak en vertrouwd voelen.
Na 15 jaar in Amsterdam gewerkt te hebben, heb ik geboortecentra in Zaanstad en Lelystad opgezet. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd o.a. aan de Academie voor Massage en Sport, de Homeopatische opleiding voor Verloskunde in Wageningen en de opleiding Praktische Chinese Geneeskunde/Oosterse Elementenleer/Gezonde voeding. Deze kennis verrijkt de inhoud van mijn beroep en deel ik graag met je.

Ik ben gezegend met een heerlijk gezin; mijn partner, dochter en zoon. Ik hou van mensen, zingen (alleen als ik slaap zing ik niet), saxofoon spelen en tuinieren.
Erg leuk om ook jullie te ontmoeten en te leren kennen!

Eva van Duin

Verloskundige / echoscopiste

Sinds 1996 ben ik verloskundige en sinds 2008 screenings-echoscopiste. In ben werkzaam geweest in Amsterdam en Frankrijk, waar ik gedurende 6 jaar heb gewoond.

Momenteel hou ik me vooral bezig met de echoscopie en het managen van het Echocentrum Almere, samen met Barbara en verzorgen wij de echo’s voor de verloskundige praktijk Medi-Mere.

Naast veel verloskundige activiteiten ben ik op het gebied van de anti-conceptie, gespecialiseerd in het plaatsen van een hormoon- of koperspiraal.
Ik doe mijn werk met veel plezier en vind het heel belangrijk kwaliteit en menselijk contact te combineren.
Ik hoop je snel te ontmoeten tijdens een van de geplande echo’s. Inmiddels ben ik moeder van 2 kinderen. 

Barbara Laan

Verloskundige / echoscopiste

Ik ben verloskundige, screenings echoscopiste en klassiek homeopaat. ik ben gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met een kinderwens en de behandeling van vrouwen die wel zwanger kunnen worden, maar waarbij de zwangerschap eindigt in een miskraam(en).

Samen met mijn man Erik wonen wij in Zandvoort en hebben 2 jongens. Jullie kunnen mij tegenkomen bij de echo(‘s). Ik sta voor kwalitatief goede zorg aangepast op de individuele zwangere. Iedere vrouw is anders, iedere zwangerschap is anders en daar moet je ook de zorg op aanpassen.

Het maken van echo’s vind ik fantastisch, een nieuw leven dat ontstaat uit 2 cellen en wat zich verder door ontwikkeld in de baarmoeder blijft mij fascineren.

Juanita Rozendaal

Verloskundige / vaste waarneemster

Ik werk als vaste waarnemerster in deze knusse kleinschalige praktijk. Vanaf de basisschool was heel snel duidelijk dat ik verloskundige wilde worden en ook mijn leerkrachten waren daar al vroeg van op de hoogte.

Omdat ik mezelf eerst nog te jong voelde om zo’n verantwoordelijke baan te krijgen, ben ik eerst verpleegkunde gaan studeren. Tijdens deze studie merkte ik dat al veel kwaliteiten, die je nodig hebt om zelfstandig verloskundige te zijn, bij mij aanwezig waren. Ik heb genoten van de zorg die ik kon geven aan m’n toenmalige patiënten, maar m’n hart lag overduidelijk bij de verloskunde.

Ik wist dat ik mij direct zou aanmelden voor de verloskunde opleiding, zodra ik mijn eerste belangrijke diploma binnen had.
Ik had het geluk dat ik vrij snel werd aangenomen aan de opleiding Verloskunde en heb mij vanaf de eerste studiedag met hart en ziel ingezet. En zo kon ik mijn grote gekoesterde wens in vervulling laten gaan.

Eén van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven is het krijgen van een kind. Als verloskundige vind ik het belangrijk dat aanstaande ouders goed begeleid worden, zodat zij zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun nieuwe levensfase. Ik wil jullie graag begeleiden tijdens dit bijzondere proces en mij zo goed mogelijk aanpassen aan jullie wensen en zal altijd kijken naar wat er mogelijk is binnen de medische kaders. En dat doe ik door jou en je gezin met liefde en toewijding te ondersteunen.
Ik vind het een voorrecht jullie te begeleiden in de transitie naar het ouderschap.

Ervaringen van ouders

Margreet en Fleur zijn prettige en kundige verloskundigen! Tijdens de zwangerschap kon ik altijd al mijn vragen stellen, ook buiten de afspraken om. Margreet heeft mijn bevalling begeleid en heeft op het juiste moment de opties voorgelegd (naar het ziekenhuis gaan voor pijnbestrijding) en toen ik de keuze gemaakt had kordaat opgetreden/ aangemoedigd. Door de hevige weeën zag ik op tegen de rit naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis aangekomen ging het super snel. Ik had volledige ontsluiting en mocht vrijwel gelijk persen. Margreet heeft mij goed begeleid tijdens het persen en aangegeven wat ik wanneer moest doen. Opgelet dat ik goed mijn ogen open hield, warme compressen etc.. hierdoor ben ik niet uitgescheurd ondanks dat mijn zoontje een opgeslagen handje had en ik relatief kort geperst heb. Na de bevalling heb ik nog een afsluitend gesprek gehad voor de verwerking van de bevalling. Dit was ontzettend fijn!Ik raad deze praktijk aan omdat je persoonlijke aandacht en goede

Sana Daher
Fantastisch begeleid en geholpen tijdens mijn eerste zwangerschap en bevalling, Margreet en Juanita zijn zeer ervaren en hebben een warme persoonlijkheid. Onwijs bedankt voor de goede zorgen! Liefs, Kim, Lorenzo & Camilla
Kimberley Geraerds Thesingh
Wat een ongelooflijke toppers zijn deze 3 vrouwen. Vanaf de eerste afspraak voelde ik al met hoeveel liefde ze hun vak uitvoeren. Ik heb mijn zwangerschap niet als heel makkelijk ervaren maar zij hebben ervoor gezorgd dat ik er een stuk positiever op terug kijk. De bevalling moest onverwachts thuis plaatsvinden en dat hebben Fleur en Ilayda zo goed op weten te vangen, mijn partner en ik hebben er een prachtige herinnering aan overgehouden. Ik denk niet dat er ooit een tweede kindje komt maar mocht die er wel komen, zal ik er alles aan doen om de zorg weer van deze dames te mogen ontvangen💚
Angelica Vonk
Als kraamverzorgster werk ik al jaren heel fijn samen met geboortecentrum Medi Mere. Na al die tijd werk ik nog steeds heel fijn samen en ben ik nog nooit teleurgesteld. Vanaf de aller eerste zorg die ik heb mogen doen in samenwerking met Medi-Mere voelde het heel erg vertrouwd en als thuis komen. In al die tijd hebben wij een bijzonder goede samenwerking opgebouwd. Medi-Mere bestaat net als ons kraambureau uit een klein team verloskundigen met veel liefde, kennis en passie voor het vak zowel bij de bevalling als tijdens de kraamweek stralen de verloskundigen van Medi-Mere veel rust en ervaring uit. Geboortecentrum Medi-Mere waar persoonlijke aandacht en goede zorg op maat heel belangrijk zijn. Het zijn bijzondere en ongelooflijke toppers!!!
Petra van der Spoel