Zwanger worden

Tijdens het kinderwens spreekuur neem je samen met ons de eerste stap richting het vervullen van jullie kinderwens. Dit consult is bedoeld om een compleet beeld te krijgen van zowel jouw als je partner’s gezondheid en leefstijl. We bespreken uitgebreid jullie medische voorgeschiedenis, voedingspatronen en dagelijkse gewoonten. Het is waardevol dat jullie beiden aanwezig zijn, zodat we een volledig beeld kunnen schetsen.

bloeddruk een van de standaardprocedures. Afhankelijk van de informatie die tijdens het gesprek naar voren komt, kan er besloten worden tot aanvullend bloedonderzoek of gesprekken met specialisten zoals een huisarts, gynaecoloog of klinisch geneticus voor erfelijkheidsonderzoek. De resultaten van deze onderzoeken en eventuele gesprekken verzamelen wij en sturen we naar je op, en indien noodzakelijk, bespreken we deze in een vervolgconsult.

Dit consult biedt ook een uitgelezen kans voor jullie om vragen te stellen. Van praktische tips over gezond leven tot de organisatie rondom een toekomstige zwangerschap en het ouderschap, we delen graag onze kennis en ervaring met jullie. Daarbij ontvang je ook informatie specifiek gericht op jullie persoonlijke situatie.

Ter voorbereiding vragen we jullie het volgende:

  • Verzamel informatie over ernstige ziekten of operaties die je hebt doorgemaakt, inclusief gegevens van de behandelend arts.
  • Breng, indien van toepassing, gegevens van eerdere zwangerschappen en bevallingen mee. Als deze bij onze praktijk hebben plaatsgevonden, is dat niet nodig.
  • Inventariseer of er in jullie familie (van beide partners) ernstige ziekten of aangeboren afwijkingen voorkomen, en noteer om welke ziekten het gaat en wie erdoor getroffen zijn.
  • Schrijf jullie vragen op en neem deze mee naar de afspraak.

We kijken ernaar uit jullie te ondersteunen in deze spannende fase van jullie leven en jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomstige zwangerschap.