Cursus bevallen

Hoewel een zwangerschapscursus altijd een eigen keuze is, zien wij als verloskundigen wel een meerwaarde. Bij zwangere vrouwen (en hun partner)die meer inzicht en kennis hebben over de bevalling en weten welke keuzes ze hebben zien wij meer rust en ontspanning. In de aanloop naar de bevalling toe maar zeker ook tijdens de bevalling! Het is zo fijn wanneer de aanstaande ouders ons goed kunnen uitleggen wat ze wel of juist niet willen en tegelijk ook begrijpen wanneer iets niet kan, dater soms geen keuze is en je mag vertrouwen op de kennis en kunde van je verloskundige.

Ook de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) onderschrijft het belang van een goede voorbereiding. Zij zeggen: “Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Hierdoor kun je tijdens de bevalling beter ontspannen. En ontspanning zorgt ervoor dat je minder last van de kracht van de weeën hebt en je weeën beter doorzetten, waardoor je bevalling vlotter verloopt.”

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling kunnen jullie samen bijvoorbeeld “Cursus Bevallen” volgen bij Kim Antons. Wij werken al jaren met haar samen en hebben als praktijk goede ervaringen!

Kim stelt zich graag voor:

Een goede voorbereiding is zoals in veel gevallen het halve werk. Wanneer je zwanger bent heb je vast een ideaal plaatje van een bevalling in je hoofd maar is dit een realistisch beeld? En kan dit ook allemaal in elke situatie? En wat zou het fijn zijn als je partner ook begrijpt wat er allemaal gebeurt tijdens de bevalling. Samen kunnen jullie hierdoor een goed bevalteam vormen.

In de afgelopen 13 jaar heb ik bijna 4500 stellen mogen begeleiden naar de bevalling van hun kindje. Stuk voor stuk zie ik dat de stellen na de cursus met meer vertrouwen de bevalling in gaan! Ja, zelfs de mannen….en vaak vonden ze het nog leuk ook . Lees gerust eens de mooie reviews op mijn website om te lezen wat andere stellen er aan gehad hebben.

Ik geloof dat een bevalling je niet hoeft te overkomen. Jouw bevalling verloopt beter als je écht begrijpt wat er gebeurt in jouw lichaam, wanneer je weet welke scenario’s zich kunnen voordoen en welke keuzes je hebt. Met deze kennis heb je controle over alles waar je invloed op hebt. Met de juiste voorbereiding ervaar je meer ontspanning en rust.
Hierdoor verloopt jouw bevalling sneller , heb je minder kans op medische ingrepen en hou je meer controle tijdens de bevalling. Jullie kijken beter terug op één van de meest bijzondere momenten in je leven, de geboorte van je kindje! Dat is voor jou, je partner maar zeker ook voor jullie kindje een fijne start!

De cursus is zeer geschikt als je een eerste kindje verwacht maar je bent ook welkom als het niet de eerste zwangerschap is. Ook wanneer je een medische indicatie hebt en als de bevalling medisch wordt (dit weet je nooit van tevoren) is de cursus heel waardevol.

Ik bied 2 cursussen aan die je thuis kunt volgen, ik kom bij jullie
langs:

* Cursus Bevallen compleet privé (duurt ongeveer 4 uur)
* Cursus Bevallen premium privé ( 3x 3/3,5 uur)

Wil je alles weten over deze cursus, kijk dan op www.cursusbevallen.nl

Volg je de complete cursus liever op de bank in eigen tempo? Dan is de Cursus Bevallen compleet online echt iets voor jou. In totaal 18 modules leg ik je echt alles uit wat nodig is om vol vertrouwen de bevalling in te gaan.

Bestel je cursus via de unieke link van Geboortecentrum Medi-Mere:
https://cursusbevallennl.plugandpay.nl/checkout/GeboortecentrumMedi-Mere