Extra zorg

Ook na de bevalling sta je er niet alleen voor. Bij ons kun je terecht voor extra zorg en ondersteuning tijdens deze nieuwe fase in je leven. De periode na de geboorte van je kind is een tijd van grote veranderingen, zowel emotioneel als fysiek. Het is een moment waarop extra zorg niet alleen welkom, maar vaak ook nodig is.

Of het nu gaat om ondersteuning bij de borstvoeding, hulp bij het herstel na de bevalling, of advies over de verzorging van je pasgeboren baby, ons team staat klaar om je te begeleiden. We bieden een scala aan nazorgdiensten aan om ervoor te zorgen dat jij en je baby de beste start mogelijk hebben. Bij ons vind je een luisterend oor, professioneel advies en de zorg die je nodig hebt om vol vertrouwen deze bijzondere tijd door te komen.

Cursus bevallen

Hoewel het volgen van een zwangerschapscursus een persoonlijke keuze is, zien wij als verloskundigen er veel meerwaarde in. Zwangere vrouwen en hun partners die goed geïnformeerd zijn over de bevalling en hun opties kennen, ervaren vaak meer rust en ontspanning.

Zwangerschapsmassage

“Ik wil de mensen beter maken”. Dat vertelde ik toen ik jong was. Ik wilde dokter worden in arme landen om hulp te bieden die echt toe deed, om de wereld wat mooier te maken. Ja, arts zonder grenzen, dat was mijn droom!

Spataderbehandeling

Tijdens de zwangerschap kunnen spataderen ontstaan, zichtbaar als gezwollen blauwe aderen of rode vlekken. Ongeveer 40% van de zwangere vrouwen ervaart dit. Gelukkig zijn effectieve behandelingen beschikbaar en vaak vergoed door de verzekering.

Babymassage

Babymassage is een prachtige manier om de band tussen jou en je baby te versterken. Het biedt niet alleen de kans om de subtiele lichaamstaal van je kindje beter te leren begrijpen, maar heeft ook een kalmerende invloed op zowel baby als ouder.

Acupunctuur

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam, omdat je interne systeem zich moet aanpassen aan de behoeften van twee personen. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat sommige vrouwen lichamelijk of geestelijk uit balans raken.

Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyogalessen bieden een perfecte mix van ontspannende yoga-oefeningen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Daarnaast krijg je eerlijke informatie over de zwangerschap en de bevalling, wat je helpt om goed voorbereid en ontspannen deze bijzondere periode te beleven.

Homeopathie

Homeopathie en bloesemtherapie kunnen op een natuurlijke manier ondersteuning bieden bij klachten tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast zijn er ook talloze mogelijkheden om je kindje na de geboorte op een natuurlijke manier te behandelen bij verschillende klachten.

Voetreflex

Een voetreflexmassage stimuleert het lichaam om zelf te genezen door reflexpunten op de voeten te masseren die corresponderen met verschillende lichaamsdelen. Deze behandeling kan veel klachten verminderen of verhelpen, is ontspannend, verhoogt de weerstand en bevordert een betere nachtrust.

Bekkenfysiotherapie

Tijdens je zwangerschap veranderen je houding en bewegingen, wat zorgt voor extra belasting van spieren en gewrichten. Met bekkenfysiotherapie helpen wij je vóór, tijdens en na de bevalling bewust te worden en te blijven van de juiste houding, waardoor je klachten kunt verminderen en voorkomen.

Lactatiekundige

Onze ervaren lactatiekundigen, internationaal gecertificeerd als IBCLC, staan klaar om zowel voor als na de geboorte ondersteuning te bieden bij borstvoeding. Of het nu gaat om voorbereidingsgesprekken tijdens de zwangerschap of hulp bij borstvoedingsproblemen na de bevalling, wij helpen je graag.

Ervaringen van ouders

Wij hadden direct een klik met Margreet en Fleur, het zijn heel prettige vrouwen. We voelde ons daarom erg op ons gemak. We vonden het ook erg fijn dat het een kleine praktijk is, voor ons gevoel hebben we een persoonlijke band opgebouwd. Ik keek elke keer enorm uit naar de afspraken en ik ga ze zeker missen nu de afspraken voorbij zijn!

Wat ik ook erg prettig vond is dat we bij zowel Margreet als Fleur, veel rust en ervaring voelde. Dit gaf mij gedurende mijn zwangerschap vertrouwen in de bevalling, wat ik echt nodig had. Er is -zolang het kan/veilig is- vertrouwen in het natuurlijke proces en dat sloot erg goed aan bij hoe ik mijn bevaling voor mij zag. Ook al verliep mijn bevalling niet ‘volgens het boekje’, voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan wat ik kon. Dit is voor mij belangrijk geweest en daarom kijk ik er alsnog positief op terug.

Natasja Crouzet Van der Meer

Ik was opzoek naar een kleine en persoonlijke praktijk, dit heb ik zeker gevonden bij Geboortecentrum Medi-Mere.

Vanaf het eerste contact voelde het direct goed. Zowel Margreet als Fleur zijn ontzettend goed en professioneel en ook nog eens hele fijne vrouwen. Hierdoor voelde ik mij direct op mijn gemak.

Mijn bevalling was onverwachts thuis. Doordat Fleur heel snel kon komen en door de rust die zij met zich meebracht, was het een hele fijne ervaring.

Ik zou Medi-Mere aan iedereen aanraden.

Stephanie

Echt, waar moet ik beginnen bij het schrijven van deze recensie? Vol spanning bij het zien van mijn eerste positieve zwangerschapstest kreeg ik Margreet aan de lijn. Al gelijk werd ik gerustgesteld door de benadering van Margreet, zo liefdevol, behulpzaam, en je voelde je écht gehoord. Een warm welkom was het dus gelijk! Ik hoefde maar te whatsappen, met mijn zorgen, met vragen.. en ze werden in ieder geval binnen 24u beantwoord. Heel fijn voor iemand die liever appt, dan belt. De afspraken liepen soms wat uit (maar geloof me, dit neem je voor lief). Want ondanks de drukte, ondanks de uitloop, neemt Margreet allé tijd voor je die je nodig hebt! Later kwam Fleur erbij, en wat een goed team zijn zij samen. Zo goed op elkaar ingespeeld, zo’n goede samenwerking. Echt petje af voor deze twee dames.

Ik baalde echt enorm dat Margreet & Fleur niet bij de bevalling konden zijn omdat ik medisch was geworden. Elke controle was spannend, en toch wisten zij bij mij de rust te brengen en te behouden. Maar ECHT, zodra er ooit weer een positieve zwangerschapstest in mijn handen beland zijn hun de eerste die ik op bel. Voor mij geen andere verloskundige meer! Ik hoop bij m’n tweede dat ze de bevalling wel kunnen gaan doen . Wat een persoonlijke mooie band bouw je op met hen. Ondanks dat ik medisch ben geworden, word de nacontrole door Margreet gedaan over 2 maanden.. iets wat het ZKH eigenlijk zou moeten doen“ wauw! Wat een toppers!

Ga zo door, jullie verrichten echt prachtig werk.

Kim Kappert
Omdat we verhuisd naar Almere waren was ik op zoek naar een nieuwe verloskundige praktijk. Ik wilde een kleine praktijk met persoonlijke aandacht en niet dat je bij elke controle tegen over iemand anders zat. En dat heb ik gekregen! Al bij het eerste contact had ik een klik met Margreet en begreep ze goed ons medische traject om zwanger te worden. Ook bij twijfel voor de zekerheid nog een extra echo ivm placentalocatie, alles om je gerust te voelen over de zwangerschap. Ook altijd even attent aan het einde van de controle om de groetjes aan mijn partner te doen, leuk vond ik dat. De bevalling is begeleid door Fleur, wat een topper. Ze stelde mij en mijn partner erg op mij gemak. Ook werd ons de ruimte gegeven om samen te zijn en de juiste beslissing genomen om toch naar het ziekenhuis te gaan. Ik heb de begeleiding als prettig en gezellig ervaren en ik beveel deze dames zeker aan!
Patricia Lakeman