Zwangerschapsmassage

“Ik wil de mensen beter maken”. Dat vertelde ik toen ik jong was. Ik wilde dokter worden in arme landen om hulp te bieden die er echt toe deed, om de wereld wat mooier te maken. Ja, arts zonder grenzen, dat was mijn droom!

Marianne Grammata

Als kind heb ik geleerd om me aan te passen en vooral te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft en vooral aanvoelen waar de persoon tegenover mij behoefte aan heeft om daar vervolgens aan voldoen.

Het werd mijn tweede natuur om te anticiperen wat de ander voelt, denkt, wat hij wil en dat te geven.

Echter, als kind op een Franse school in Athene was dat niet gemakkelijk. Het systeem leerde mij om nog minder naar mezelf te luisteren en me aan te passen aan wat er verwacht werd als goede leerling.

Deze strakke houding heb ik verder doorgezet toen ik emigreerde naar Nederland; de taal leren en Geneeskunde studeren, dat kon ik makkelijk, dacht ik…

Mijn eerste jaren in Nederland waren zwaar, de taal, de cultuur omschakeling, het weer, de studie die zeer theoretisch was.

Totdat ik een stage in Bolivia ging lopen: toen kwam ineens mijn droom weer tevoorschijn.

Eenmaal als anesthesist in opleiding bracht ik uren door met patiënten die doodsbang waren voor de narcose; tot de avonduren naar ze luisteren, ze geruststellen, ze een helpende hand geven; DAT gaf me voldoening, daar was ik dokter voor geworden.

Na jaren binnen de huisartsgeneeskunde, de verpleegzorg o.a. gewerkt te hebben, besefte ik dat ik meer wilde dan medicatie voorschrijven en 10 minuten voor de patiënt hebben.

Ik werd steeds meer overtuigd van preventie naast curatie; van echt luisteren naast voorschrijven, van aanraking naast onderzoek.

De geneeskunst is in mijn ogen breder dan de huidige reguliere geneeswijzen. Mijn innerlijk streven is om deze werelden bij elkaar te brengen.

In de loop der jaren heb ik me verdiept in de oosterse geneeskunde en in energetisch werk.

Mijn interesse in de holistische benadering van de mens werd steeds groter en zag hoe aanraking helend werkt.

Aanraken maakt dat je je fysieke lichaam letterlijk kan ervaren waardoor je beter kan voelen wat van jou en wat van de ander is. Hierdoor kun je ervaren wat werkelijk in JOU plaatsvindt: gedachten, emoties, fysieke sensaties die van jou zijn.

Ik ben daarom zeer blij en vereerd dat ik mijn kennis, intuïtie en ervaring  in mag zetten voor moeders in spe en moeders die net zijn bevallen.

Behalve dat een zwangerschap fysieke ongemakken en klachten met zich mee kan brengen, draagt de zwangere ook emoties, gedachten en hardnekkige patronen met haar mee waar het (ongeboren) kind onlosmakelijk mee verbonden is. Ook als je net bevallen bent en je worstelt met fysieke en/ of emotionele klachten help ik je graag.

D.m.v. energetische massage, reiki, reflexzonetherapie, cranio-sacrale therapie en daar waar nodig, voedingscoaching, begeleid ik en breng ik jou in een diepe ontspanning;  Hierdoor wordt je zelf helend vermogen gestimuleerd.

Ik help je graag te ontspannen, in je lichaam zakken waardoor je beter in contact kan komen met je (ongeboren) kind.