Babymassage

Babymassage is een prachtige manier om de band tussen jou en je baby te versterken. Het biedt niet alleen de kans om de subtiele lichaamstaal van je kindje beter te leren begrijpen, maar heeft ook een kalmerende invloed op zowel baby als ouder.

Babymassage: Een verbinding van liefde en vertrouwen

Babymassage is een prachtige manier om de band tussen jou en je baby te versterken. Het biedt niet alleen de kans om de subtiele lichaamstaal van je kindje beter te leren begrijpen, maar heeft ook een kalmerende invloed op zowel baby als ouder. De ontwikkeling van de tastzin door middel van massage bevordert een respons van vertrouwen en zachtheid bij je baby, wat essentieel is voor het vormen van een hechte band.

Voordelen van babymassage:

  • Versterkt de emotionele band tussen jou en je baby.
  • Helpt je baby’s signalen en lichaamstaal te begrijpen.
  • Bevordert een rustige slaap en vermindert darmkrampjes.
  • Ondersteunt de spijsvertering en vermindert overstrekking.

Ideale leeftijd voor babymassage:

Babymassage is het meest effectief en makkelijk aan te leren wanneer je baby tussen de 6 weken en 9 maanden oud is. Hoewel je baby meer gaat bewegen en de wereld wil ontdekken na deze periode, kun je met regelmatige massages nog steeds genieten van de voordelen. Veel kinderen blijven het heerlijk vinden om gemasseerd te worden, net als volwassenen.

Groepscursus Babymassage:

Specifiek ontworpen voor baby’s van 6 weken tot ongeveer 9 maanden, bieden we een cursus aan voor ouders, verzorgers of grootouders. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 1 uur, waar je in een groep van 6 tot 7 personen de kunst van babymassage leert.

Wat je nodig hebt voor de cursus:

  • Een badhanddoek
  • Extra luiers voor je baby
  • Voeding voor je baby