Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga lessen zijn een combinatie van ontspannende yoga oefeningen, mindfulness, ademhalingsoefeningen en eerlijke informatie over de zwangerschap en de bevalling.

Door de ontspannende oefeningen leer je om spanning los te laten en hoe je om kunt gaan met angst en pijn. De ademhalingsoefeningen zorgen voor rust en door de unieke ontsluitingsademhaling krijg je sneller ontsluiting. Je krijgt informatie over de veranderingen in je lichaam, de keuzes die je hebt als zwangere en bevallende vrouw en tips voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

De focus ligt op ontspanning en leren luisteren naar je lichaam zodat je vol vertrouwen je bevalling in gaat. Om te starten met de lessen heb je geen (yoga) ervaring nodig. Ze zijn toegankelijk voor iedereen en het enige wat je mee hoeft te nemen is jezelf en het kleine wondertje in je buik! Je kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en de lessen meedoen tot 2 weken voor je uitgerekende datum.

PowerMama

PowerMama Training betreft een gemengde groep van zowel zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap zo fit mogelijk willen blijven als moeders die na de bevalling weer willen herstellen en opbouwen.

De groepen bestaan uit maximaal 8 vrouwen zodat wij persoonlijke aandacht kunnen geven aan iedereen. In deze lessen hebben wij aandacht voor je core, bekkenbodem, ademhaling, houding en een gedeelte theorie. Wij doen kracht en cardio training in combinatie met kennis over jouw lichaam.

Gedurende de hele zwangerschap kun je meedoen aan deze trainingen. Als je na de bevalling weer wilt beginnen adviseren wij om eerst Core Restore mee te doen. In overleg met je coach kun je instromen in deze trainingen.

Core Restore

Core Restore gaat om het herstellen en versterken van je spierkorset met aandacht voor je buikspieren, bekkenbodem, houding en mobiliteit.

Voor alle vrouwen die bevallen zijn (vanaf 6 weken postpartum) en het herstel en sporten weer op een verantwoorde manier willen opbouwen. Deze lessen zijn ook geschikt wanneer je langer geleden bent bevallen en nog niet eerder hebt gesport, een (blijvende) diastase en/of verzakking hebt of je wilt specifiek aandacht besteden aan je buikspieren.

Voor voldoende persoonlijke aandacht is er plek voor 8 deelnemers per cursus. Baby’s zijn welkom!

C Section Treatment:

Wees lief voor jezelf en je lichaam, treat your golden scar.

– Door het masseren van je bindweefsel wordt je huid steviger en gezonder.
– Verklevingen worden losgemaakt en blokkades worden opgeheven.
– Doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor striae en zichtbaarheid van je litteken minder worden.
– Onderhuids weefsel wordt zachter waardoor de elasticiteit van je huid wordt bevorderd.
– Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd waardoor het collageen in je huid beter kan herstellen.
– Afvalstoffen Je huid zal herstellen van trauma.
– Afvalstoffen Zowel fysiek als mentaal beter voelen voor de Treatment.

Herken jij jezelf in en of meerdere klachten? Weet dat je hier niet mee hoeft te blijven rondlopen en boek je eerste behandeling.

– Gevoelig litteken of juist gevoelloos
– Trekkerig gevoel
– Er hangt een stukje huid overheen
– Je litteken is rood en/of jeukt
– Je hebt een dof of doof gevoel
– Onderrugklachten of overige pijnklachten
– Buikpijn bij activatie buikspieren en/of rondom menstruatie