Lactatiekundige

Wij beschikken over zeer ervaren lactatiekundigen. Tijdens het kraambed kan daar ten alle tijden gebruik van worden gemaakt.
Een lactatiekundige wordt ook wel een borstvoedingsspecialist genoemd. De afkorting IBCLC staat voor International Board Lactation Consultant. Als een lactatiekundige deze afkorting gebruikt, betekent dit dat zij internationaal gecertificeerd is.

Wat doet een lactatiekundige?

Een lactatiekundige kan zowel voor als na de geboorte van de baby hulp bieden. Als je in de zwangerschap specifieke vragen hebt of je graag wilt voorbereiden op het geven van borstvoeding kan er een voorbereidingsgesprek plaatsvinden. Bijvoorbeeld als je al eens eerder borstvoeding hebt gegeven en toen tegen problemen bent aangelopen. Na de geboorte kunnen wij helpen bij vragen over de borstvoeding of bij borstvoedingsproblemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak als een moeder pijn heeft tijdens het voeden, of als een moeder vragen heeft over het combineren van borstvoeding met haar werk. Tevens weten wij precies voor jou welke borstproducten, zoals kolven (zowel te huur als te koop), zalf en tepelhoedjes je kunt aanschaffen.

Afspraak maken met onze lactatiekundige

Voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen kun je contact opnemen met een van onze beide lactatiekundigen Azita Javadi of Irma Stark. Of vraag vooral meer informatie  over Azita en Irma bij ons Geboortecentrum Medi-Mere.

De behandeling kan thuis plaatsvinden!