Echo

Elke echo bij Geboortecentrum Medi-Mere wordt met zorg en aandacht uitgevoerd door een van onze ervaren verloskundige echoscopisten. Onze praktijk is ingericht met het oog op warmte en sfeer, zodat je je tijdens deze bijzondere momenten volledig op je gemak kunt voelen.

Welke echo’s zijn er

Vanaf 6 weken: vroege echo

Hierbij kunnen we onder andere zien of je zwanger bent, hoeveel weken, of het een eenling of meerling is en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. Deze echo wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar, alleen op indicatie van de verloskundige. Deze echo kan plaats vinden minimaal 17 dagen na een positieve zwangerschapstest. Dit betreft een inwendige echo. 

Rond 10-12 weken: termijnecho

We kijken of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt, of het een eenling of meerling is en we kijken hoe lang je zwanger bent. 

13 weken echo

Met de 13 weken echo kun je al vroeg in de zwangerschap laten onderzoeken of je kind ernstige lichamelijke afwijkingen heeft. De echoscopist kijkt bij een 13 weken echo onder andere naar de schedel, het hart, de armen en benen, de wervelkolom, de nekplooi, de placenta en het vruchtwater. Er wordt niet naar het geslacht van je kindje gekeken.

20 weken echo

Met de 20 weken echo wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij de baby en wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen. Ook wordt er gekeken of het kind goed groeit, waar de placenta (moederkoek) ligt en of er voldoende vruchtwater is.

Welke echo’s maken wij nog meer?

  • Rond 14 – 16 weken kunnen we een geslachtsbepalingsecho uitvoeren.
  • Tussen 24 – 32 weken kunnen we een 3/4D echo maken.
  • Overige echo’s zoals groei, ligging en localisatie placenta worden op de praktijk verricht, als daar aanleiding voor is en worden altijd vergoedt.

*Bij ons geen wachttijden