Voetreflex

Naast acupunctuur en homeopathie kunnen we ook voetreflexologie aanbieden. Ook dit is een behandeling op natuurlijke basis. Klachten die met een voetreflexbehandeling kunnen worden verholpen zijn: rug én bekken klachten, hoge bloeddruk, spijsverteringsklachten, oprispingen, onrustig slapen, oedeem.

Een voetreflex massage kan in veel gevallen verlichting geven. Het is een therapie waarbij het lichaam wordt gestimuleerd zelf te genezen. Op de voeten zitten reflexpunten die overeenkomen met delen in het lichaam. Door deze punten te masseren, masseer je eigenlijk datzelfde deel in je lichaam. Het is heel wonderlijk, maar er is verband tussen punten die op je voet zitten en bepaalde klachten. Heel veel klachten kunnen verminderen of weggaan met deze massage. Bovendien is het ontspannend, verhoogt het de weerstand en slaapt men er meestal beter door.

Voetreflex massage is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. In de natuurgeneeskunde gaan we uit van een holistische visie. Dit betekent dat lichaam en geest één geheel zijn.

Werkwijze voetreflex zwangerschap

Aan de hand van de klacht wordt eerst een beeld verkregen van de gehele gezondheidssituatie. Dit doet de massagetherapeut door middel van een gesprek en een voetreflexzone onderzoek. Op grond hiervan wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Soms kan al na één behandeling de klacht verbeteren. Meestal is het echter zo dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Wanneer de voetreflex zwangerschap massage niet voldoende is, kan het proces ondersteund worden met Bachbloesem remedies of een homeopathisch middel.

Overtijd-behandeling en stuitligging

In de voetreflexologie tijdens zwangerschap, bestaan er mogelijkheden om een baby in stuitligging te laten draaien.

Ook kun je op de voet bepaalde punten masseren waardoor je de baarmoeder prikkelt. Dit kan er dan voor zorgen dat een bevalling begint. De therapeut stimuleert dan bepaalde reflexpunten die de baarmoeder doet samentrekken.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk. Vermeld bij navraag bij je zorgverzekeraar altijd de beroepsvereniging, de NWP.