“Birth is not only about making babies. Birth is about making
mothers strong, competent, capable mothers who trust
themselves and know their inner strength.”

“Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.”

― Barbara Katz Rothman

Het traject

/traject/zwanger-worden/

Zwanger worden

Tijdens het kinderwens spreekuur neem je samen met ons de eerste stap richting het vervullen van jullie kinderwens. Dit consult is bedoeld om een compleet beeld te krijgen van zowel jouw als je partner’s gezondheid en leefstijl. We bespreken uitgebreid jullie medische voorgeschiedenis, voedingspatronen en dagelijkse gewoonten. Het is waardevol dat jullie beiden aanwezig zijn, zodat we een volledig beeld kunnen schetsen.

Zwangerschap

Elke zwangerschap is uniek is en daarom bieden wij een zorgpad op maat, dat zich volledig aanpast aan jouw behoeften en voorkeuren. Persoonlijke afstemming staat bij ons voorop! We hebben een flexibele tijdlijn opgesteld voor de zwangerschapscontroles. We zijn er om de frequentie van de controles af te stemmen op wat voor jou en je groeiende gezin het prettigst voelt en om voldoende ruimte te bieden voor al je vragen en wensen. Bij Geboortecentrum Medi-Mere kun je altijd rekenen op professionele hulp en persoonlijke aandacht.

Echo

Elke echo bij Geboortecentrum Medi-Mere wordt met zorg en aandacht uitgevoerd door een van onze ervaren echoscopisten. Onze praktijk is ingericht met het oog op warmte en sfeer, zodat je je tijdens deze bijzondere momenten volledig op je gemak kunt voelen. We begrijpen hoe belangrijk deze beelden zijn voor aanstaande ouders en zetten onze expertise in om een duidelijk en liefdevol beeld te geven van je groeiende baby. Bij ons sta jij centraal, en we zorgen ervoor dat elke echo-ervaring even informatief als geruststellend is.

Bevalling

Na maanden van voorbereiding en verwachting is het eindelijk zover: de dag van de bevalling nadert. Bij Geboortecentrum Medi-Mere staan we klaar om je door deze wonderbaarlijke, maar ook spannende tijd te begeleiden. Hieronder vind je belangrijke informatie die je helpt om je voor te bereiden op de komst van jullie kleintje.

Kraambed

Na je bevalling, thuis of in het ziekenhuis, biedt Geboortecentrum Medi-Mere ondersteuning tijdens het kraambed met drie tot vier zorgzame huisbezoeken, afgestemd op jouw behoeften. We evalueren samen de bevalling, controleren de gezondheid van jou en je baby, bespreken de borstvoeding en beantwoorden al je vragen in samenwerking met de kraamverzorgende. Ongeveer zes weken na de geboorte sluiten we deze periode af met een nacontrole bij de verloskundige die bij je bevalling was, om te verzekeren dat je goed herstelt en je ervaring positief afrondt.

Ervaringen van ouders

Fantastisch begeleid en geholpen tijdens mijn eerste zwangerschap en bevalling, Margreet en Juanita zijn zeer ervaren en hebben een warme persoonlijkheid. Onwijs bedankt voor de goede zorgen! Liefs, Kim, Lorenzo & Camilla
Kimberley Geraerds Thesingh
Als kraamverzorgster werk ik al jaren heel fijn samen met geboortecentrum Medi Mere. Na al die tijd werk ik nog steeds heel fijn samen en ben ik nog nooit teleurgesteld. Vanaf de aller eerste zorg die ik heb mogen doen in samenwerking met Medi-Mere voelde het heel erg vertrouwd en als thuis komen. In al die tijd hebben wij een bijzonder goede samenwerking opgebouwd. Medi-Mere bestaat net als ons kraambureau uit een klein team verloskundigen met veel liefde, kennis en passie voor het vak zowel bij de bevalling als tijdens de kraamweek stralen de verloskundigen van Medi-Mere veel rust en ervaring uit. Geboortecentrum Medi-Mere waar persoonlijke aandacht en goede zorg op maat heel belangrijk zijn. Het zijn bijzondere en ongelooflijke toppers!!!
Petra van der Spoel

Margreet en Fleur zijn prettige en kundige verloskundigen! Tijdens de zwangerschap kon ik altijd al mijn vragen stellen, ook buiten de afspraken om. Margreet heeft mijn bevalling begeleid en heeft op het juiste moment de opties voorgelegd (naar het ziekenhuis gaan voor pijnbestrijding) en toen ik de keuze gemaakt had kordaat opgetreden/ aangemoedigd. Door de hevige weeën zag ik op tegen de rit naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis aangekomen ging het super snel. Ik had volledige ontsluiting en mocht vrijwel gelijk persen. Margreet heeft mij goed begeleid tijdens het persen en aangegeven wat ik wanneer moest doen. Opgelet dat ik goed mijn ogen open hield, warme compressen etc.. hierdoor ben ik niet uitgescheurd ondanks dat mijn zoontje een opgeslagen handje had en ik relatief kort geperst heb. Na de bevalling heb ik nog een afsluitend gesprek gehad voor de verwerking van de bevalling. Dit was ontzettend fijn!Ik raad deze praktijk aan omdat je persoonlijke aandacht en goede

Sana Daher
Wat een ongelooflijke toppers zijn deze 3 vrouwen. Vanaf de eerste afspraak voelde ik al met hoeveel liefde ze hun vak uitvoeren. Ik heb mijn zwangerschap niet als heel makkelijk ervaren maar zij hebben ervoor gezorgd dat ik er een stuk positiever op terug kijk. De bevalling moest onverwachts thuis plaatsvinden en dat hebben Fleur en Ilayda zo goed op weten te vangen, mijn partner en ik hebben er een prachtige herinnering aan overgehouden. Ik denk niet dat er ooit een tweede kindje komt maar mocht die er wel komen, zal ik er alles aan doen om de zorg weer van deze dames te mogen ontvangen💚
Angelica Vonk