Bevalling

Na maanden van voorbereiding en verwachting is het eindelijk zover: de dag van de bevalling nadert. Bij Geboortecentrum Medi-Mere staan we klaar om je door deze wonderbaarlijke, maar ook spannende tijd te begeleiden. Hieronder vind je belangrijke informatie, die je helpt om je voor te bereiden op de komst van jullie kleintje.

Het verloop van de bevalling

Tussen de 37 en 42 weken is het ideale tijdsvenster waarbinnen jullie kindje ter wereld mag komen. Voor de meeste aanstaande moeders begint de bevalling van nature en vindt deze plaats rond de 40 tot 41 weken zwangerschap, waarbij ongeveer 35% van de vrouwen rond deze tijd bevalt. Interessant is dat slechts een klein percentage van 4-5% daadwerkelijk bevalt op de uitgerekende dag, en ongeveer 16% verwelkomt hun baby tussen de 41 en 42 weken.

De start van de bevalling wordt in de meeste gevallen aangekondigd door het begin van weeën. Bij een kleiner deel van de vrouwen begint de bevalling met het breken van de vliezen. 

Voorbereiding op de bevalling bij Geboortecentrum Medi-Mere

Wanneer je de 34e week van je zwangerschap bereikt, is het tijd voor een belangrijke stap in je voorbereiding. Bij Geboortecentrum Medi-Mere nemen we alle tijd, om je te voorzien van alle informatie. Dit is het moment waarop we bespreken hoe je het begin van je bevalling herkent en bespreken we je evt geboorteplan.

Het opstellen van een geboorteplan kan een essentieel onderdeel van je voorbereiding zijn. Dit plan helpt niet alleen om je wensen en verwachtingen helder te krijgen, maar stelt ons ook in staat om jouw visie op de bevalling te begrijpen. We werken samen aan een bevalling die zo goed mogelijk aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

De rol van de verloskundige

Ons team bij geboortecentrum Medi-Mere is gespecialiseerd in het begeleiden van de fysiologische bevalling, waarbij het natuurlijke proces zo min mogelijk wordt verstoord door medisch ingrijpen of complicaties. We houden voortdurend de gezondheid van jou en je baby in de gaten. Als we bepaalde risico’s signaleren, schakelen we indien nodig de hulp in van een gynaecoloog.